მყრალი ''სიურპრიზი'' - რატომ მალავენ ხელოსნები რემონტის დროს დამკვეთის სახლის კედელში უმ კვერცხს
1752003071
ადამიანების უმეტესობა, ვინც კვირაში ერთხელ რესტორანში სადილობს, თავს უკვე თვლის გურმანად და მენიუს ექსპერტად. თუმცა ნაკლებად სავარაუდოა, რომ იცოდნენ რესტორნის სამზარეულოს კულისებში არსებული საიდუმლოებები.
სამაგიეროდ, ყველაფერი კარგად იციან შეფმზარეულებმა, რომლებიც ყველაზე ცხელ სამზარეულოში მუშაობენ. ნახეთ, რა არ უნდა შეუკვეთოთ რესტორანში და რატომ.
ჰოლანდიური სოუსი
ცნობილმა ამერიკელმა შეფმზარეულმა ენტონი ბურდენმა აღიარა, რომ არ იცნობს არც ერთ კოლეგას, ვინც ჰოლანდიურ სოუსს შეკვეთის შემდეგ ამზადებს. როგორც წესი, წინასწარ მზადდება და მაცივარში ინახება, როგორც ბევრი სხვა პროდუქტი. პრობლემა იმაშია, რომ გემრიელი სოუსი ბაქტერიებს ძალიან უყვართ და ის უნდა ინახებოდეს მკაცრ პირობებში გარკვეულ ტემპერატურაზე. ასეთ პირობებს ყველა არ იცავს.
თევზი ორშაბათობით
როგორც წესი, თევზის ბაზრები, რომლებითაც ასე ცნობილია აზიის ქვეყნები, შაბათობით დაკეტილია. ყველაფერი, რასაც ყიდიან კვირას და ორშაბათს, არის ხუთშაბათს და პარასკევს დაჭერილი.
ქათამი
ბევრი ირჩევს ქათმის კერძებს, რადგან მათი გაფუჭება ძალიან რთულია. რესტორნის სტუმრები რატომღაც არ ფიქრობენ ქიმიკატების, ჰორმონების და ანტიბიოტიკების რაოდენობაზე, რაც შეიძლება იყოს ქათმის შემადგენლობაში. დღეს შეგიძლიათ შეუკვეთოთ კერძი სხვა ფრინველისგან, მაგალითად, მწყერი ან ციცარი. აი, უკვე სახლში შეგიძლიათ მოხარშოთ ქათამი, რომელშიც დარწმუნებული ხართ.
არასპეციალიზებული კერძები
ხშირად შეგიძლიათ ნახოთ კლიენტი, მაგალითად, იაპონურ რესტორანში, რომელსაც სურს პასტა ან ბურგერი. თუ ეწვიეთ იაპონურ რესტორანს, შეუკვეთეთ ის, რაზეც სპეციალიზიბულია. რა საჭიროა ბურგერის კაფეში მისვლა და სალათის ან პასტის შეკვეთა? ასეთ ადგილებში ეს კერძები მენიუშია მხოლოდ იმისთვის, რომ ყველას ასიამოვნონ. ადვილი მისახვედრია, რომ არაპროფილური კერძები არც ისე გემრიელი იქნება. თუ გინდა პასტა, წადით რესტორანში, სადაც შესაფერისი სამზარეულოა.
ზღვის პროდუქტები
ზღვის პროდუქტები სახიფათო და პრეტენზიული პროდუქტია. თუ მის ხარისხში, წარმომავლობაში დარწმუნებული არ ხართ, არ შეუკვეთოთ. მაგალითად, აშშ-ში ზღვის პროდუქტების მესამედი არასწორი მარკირებით იყიდება.
ხამანწკები
სტატისტიკის მიხედვით, ბოლო 5 წლის განმავლობაში მოლუსკებით მოწამვლის ბევრად მეტი შემთხვევა დაფიქსირდა, ვიდრე ორ ათწლეულში. ამის მიზეზი შეიძლება იყოს მსოფლიო ოკეანეებში წყლის დათბობა. როგორც ცნობილია, თბილ გარემოში ბაქტერიები უფრო სწრაფად მრავლდებიან ან ხამანწკებზე მოდამ პიკს მიაღწია. ხამანწკები მხოლოდ ზღვის სანაპიროზე სანდო ადგილზე შეუკვეთეთ. ღმერთმა არ ქნას, თუ მოიწამლეთ, მთელი ცხოვრება დაგამახსოვრდებათ.
დელიკატესები
სინამდვილეში, რესტორანში დელიკატესის აღებას აზრი არ აქვს. სპეციალიზებულ მაღაზიაშიც იგივე დელიკატესები ბევრად ნაკლები დაგიჯდებათ, თან რამდენიმე კერძისთვის საკმარისი იქნება. კიდევ ერთხელ დაფიქრდით, სანამ შეუკვეთავთ მორიგ შედევრს ხიზილალით ან ტრიუფელის ფანტელებით. განაგრძეთ კითხვა...