1763894719
ჭურჭელი, რომელიც მიკროტალღურ ღუმელში არ უნდა გამოიყენოთ
სპეციალისტების გაფრთხილებით, მიკროტალღურ ღუმელში ზოგიერთი ტიპის ჭურჭელი სერიოზული რისკის მატარებელია - როგორც ჯანმრთელობისთვის, ასევე თავად მოწყობილობისთვის.ალუმინისა და სხვა მეტალის ჭურჭელი – მეტალი არ ატარებს მიკროტალღებს და მათ უკან ასხივებს. ეს იწვევს ნაპერწკლებს, გადახურებას და შეიძლება აპარატის დაზიანებამდეც მიიყვანოს.ფოლგა და მეტალის წვრილი დეტალები – თუნდაც მცირე მეტალის ელემენტმა (დამჭერი, დეკორი, რგოლი) შეიძლება გამოიწვიოს ნაპერწკლები და ხანძრის საფრთხე.არამარკირებული პლასტმასი – პლასტმასი, რომელსაც არ აქვს ნიშანი “microwave safe”, გათბობისას გამოყოფს მავნე ნივთიერებებს, დნება და შეიძლება საკვებიც დააზიანოს.ერთჯერადი პლასტმასის კონტეინერები – უმეტესობა მაღალი ტემპერატურისთვის არ არის გათვლილი; დნება და დეფორმაცია განსაკუთრებით ხშირია.კრისტალი და დეკორატიული მინები – ასეთი ჭურჭელი ხშირად შეიცავს რკინის მიკრონაწილაკებს, რომლებიც მიკროტალღაში ზიანდება და იძლევა ნაპერწკალს.თიხის და კერამიკის ზოგიერთი ჭურჭელი – თუ ზედაპირი სარისკოდ ფოროვანია ან საღებავი შეიცავს ლითონის ნაწილაკებს, მას შეუძლია გადახურდეს და გასკდეს.დახურული კონტეინერები – ჰერმეტულად დახურული ჭურჭელი შიგნით აორთქლებულ ჰაერს აკავებს, რაც „აფეთქებას“ იწვევს.უსაფრთხო ჭურჭელი მიკროტალღური ღუმლისთვის:მინის ჭურჭელითბოსამედეგი, გამჭვირვალე მინები (Pyrex, Borosilicate Glass) საუკეთესო ვარიანტია.არ შეიცავს მეტალს, არ რეაგირებს ტალღებზე.კერამიკა და ფაიფურიხარისხიანი, გლუვი ზედაპირით.მინანქარიც უსაფრთხოა, თუ არ აქვს ოქროს/ვერცხლის დეკორი.არ უნდა იყოს გლინურად ფოროვანი, რადგან შეიძლება გადახურდეს.„Microwave Safe“ ნიშნიანი პლასტმასისპეციალურად დამზადებულია მაღალი ტემპერატურისთვის.სასურველია BPA-free მონიშვნაც ჰქონდეს, მაგრამ ცხელი ცხიმიანი საკვები ასეთ კონტეინერებს მაინც უფრო სწრაფად აზიანებს.






















