როგორ მოვაშოროთ ზედაპირს ღვინის და სოუსის ლაქები - საჭირო ხრიკები დღესასწაულის შემდეგ

ღვინის ლაქა

არდადეგები ძალიან სახალისოა, მაგრამ გართობის შემდგომი გაწმენდა შეიძლება რთული იყოს. ექსპერტებმა შემოგვთავაზეს თავიანთი რჩევები ამ სეზონზე დასვენებისთვის, რათა თქვენმა სახლმა სისუფთავე შეინარჩუნოს.

წითელი ღვინის ლაქები

ნაბიჯი 1: გაასუფთავეთ ლაქა სუფთა ქსოვილით, რომ რაც შეიძლება მეტი ღვინო შეიწოვოს.

ნაბიჯი 2: დაასხით მარილი ან სოდა ლაქაზე, რათა მეტი სითხე შეიწოვოს.

ნაბიჯი 3: გარეცხეთ ცივი წყლით და წაუსვით საპნის და წყალბადის ზეჟანგის ნარევი

ნაბიჯი 4: შემდეგ გარეცხეთ ჩვეულებრივად, ქსოვილის მოვლის ინსტრუქციის მიხედვით

ცხიმისა და სოუსის ლაქები

ნაბიჯი 1: გაწურეთ ლაქა სუფთა ქსოვილით ზედმეტი ცხიმის მოსაშორებლად.

ნაბიჯი 2: დაასხით სიმინდის სახამებელი ან ტალკი ლაქაზე, რომ ცხიმი შეიწოვოს.

ნაბიჯი 3: შეანჯღრიეთ ფხვნილი და წაუსვით წყლის ნარევთან ერთად

ნაბიჯი 4: ბოლოს გარეცხეთ, როგორც ყოველთვის.

სანთლის ცვილი

ნაბიჯი 1: დაელოდეთ ცვილს გამაგრდეს, შემდეგ ფრთხილად გახეხეთ დანით.

ნაბიჯი 2: მოათავსეთ ქაღალდი ცვილის ლაქაზე.

ნაბიჯი 3: გააუთავეთ ქაღალდი ქაღალდზე ცვილის დნობით

ნაბიჯი 4: გარეცხეთ ნივთი ჩვეულებისამებრ.

შოკოლადის ლაქები

ნაბიჯი 1: ამოიღეთ ზედმეტი შოკოლადი დანით

ნაბიჯი 2: ჩამორეცხეთ ლაქა ქსოვილის უკანა მხრიდან ცივი წყლით.

ნაბიჯი 3: წინასწარ დაამუშავეთ ჭურჭლის საპნისა და წყლის ნარევით.

ნაბიჯი 4: გარეცხეთ ქსოვილის მოვლის ინსტრუქციის მიხედვით,