დღე-ღამის ხანგრძლივობა იცვლება - კვლევა
1765895407
ექიმი ნუტრიციოლოგი, კვების ეროვნული ცენტრის დირექტორი მარი მალაზონია გადაცემაში"პირადი ექიმი" საუბრობს, რომელი პროდუქტები უშლის და უწყობს ხელს ბავშვის თავის ტვინის, ნერვული სისტემისა და იმუნიტეტის განვითარებას და რის გამოყენებასთან უნდა ვიყოთ ფრთხილად, თუ გვსურს, ზრდასრულ ასაკში საღი აზროვნება, მეხსიერება და ჯანმრთელობა შევინარჩუნოთ:
როდესაც კვება კალორიებით მდიდარია, მაგრამ საკვები ნივთიერებებით ღარიბი, აუცილებლად უნდა გავითვალისწინოთ, მაშინ რომელი ნივთიერებებით იტვირთება ასეთ დროს ბავშვის ორგანიზმი. ესენია:
ბევრი შაქარი,
ბევრი მარილი,
ბევრი ცხიმი.
ასეთ პროდუქტები უდავოდ გემრიელია, ბავშვებს უყვართ, მათ ურჩევნიათ, ჩვენ მიერ შეთავაზებული პროდუქტის ნაცვლად, რომელსაც თუნდაც მოხარშული ხორცით მოვუმზადებთ, ძეხვი, სოსისი, დაბრაწული, შემწვარი, დაშაშხული, მარილსა და კვამლში გამოყვანილი პროდუქტები მიირთვან. იმიტომ, რომ ეს სპეციფიკური გემოები ბავშვებისთვის უფრო საინტერესოა ხოლმე.
ბავშვებს უყვართ წახემსება ისეთი პროდუქტებით, როგორებიცაა: ჩიფსი, ბურბუშელა, ხრაშუნა პოპკორნი, სხვადასხვა სახის ტკბილეული, პურ-ფუნთუშეული, სწრაფი კვების პროდუქტები. ეს ტვინის განვითარებისთვის, იმუნიტეტისთვის ერთხელ მოხმარებით პრობლემას არ შექმნის. ჯანმრთელი ბავშვებისთვის ხანდახან ასეთი პროდუქტების გამოყენება შესაძლებელია. მაგრამ როდესაც სისტემატურ, არარაციონალურ, დიდი რაოდენობით გამოყენებაზე ვსაუბრობთ, მაშინ რისკი ცალსახაა. ეს ყველაფერი ბავშვის ჯანმრთელობაზე, თავის ტვინსა და იმუნურ სისტემაზე აუცილებლად აისახება.