როგორ შევადგინოთ იდეალური საახალწლო მენიუ: კულინარების და დიასახლისების რჩევები

საახალწლო სუფრა

 საახალწლო მენიუს დაგეგმვა დღესასწაულისთვის მზადების მნიშვნელოვანი ეტაპია. გამოცდილმა კულინარებმა შეიმუშავეს რამდენიმე რჩევა, თუ როგორ გავხადოთ საახალწლო სუფრა დაუვიწყარი და მომზადების პროცესი - მარტივი და სასიამოვნო.

გიზიარებთ სასარგებლო რჩევებს, რომლებიც დაგვეხმარება გემრიელი და მრავალფეროვანი მენიუს შექმნაში. 

აირჩიეთ თემატიკა
საახალწლო საღამოს სტილის განსაზღვრა დაგეხმარებათ მენიუს ისე შედგენაში, რომ სუფრა ჰარმონიულად გამოიყურებოდეს. მაგალითად, შეგიძლიათ აირჩიოთ ქართული ან სხვა ქვეყნის ტრადიციების მიმართულება და მენიუში შეიტანოთ ორიგინალური კერძები, როგორიცაა ინდაურის საცივი, ან შიგთავსით გამოტენილი გამომცხვარი იხვი.

თუ მსუბუქი მენიუ გირჩევნიათ, ხმელთაშუა ზღვის თემატიკა კარგი არჩევანი იქნება, ზღვის პროდუქტების, ზეთისხილისა და ბოსტნეულის სალათებით. მცენარეული საკვების მოყვარულებისთვის შეგიძლიათ შექმნათ ვეგეტარიანული მენიუ სოკოს ღვეზელებით და სალათებით, რომლებიც მაიონეზს არ შეიცავს.

რჩევები:გამოიყენეთ ფერადი ბოსტნეული და ხილი კერძების გასაფორმებლად.

მიართვით კერძები უჩვეულო ჭურჭელში ან დაამშვენეთ ისინი ახალი მწვანილით.

არ დაივიწყოთ ტრადიციული საახალწლო კერძები, რომლებიც დღესასწაულის სიმბოლოა.


შეადგინეთ დაბალანსებული მენიუ
საახალწლო სუფრაზე აუცილებლად უნდა იყოს:
წასახემსებლები (კანაპეები, ყველის ასორტი ან მსუბუქი სალათები),

მთავარი კერძები (გამომცხვარი ხორცი, თევზი ან ვეგეტარიანული ალტერნატივა),

გარნირები (გამომცხვარი ბოსტნეული, პიურე ან მარცვლეულის კერძები),

სასმელები (კოქტეილები ან ღვინო, რომელიც კერძებთან ჰარმონიაში იქნება),

დესერტები (მსუბუქი ტორტები, ხილის სალათები ან ნაყინი).

რჩევები: აირჩიეთ ერთი ან ორი მთავარი კერძი, რომლებიც სუფრის მთავარი მორთულობა იქნება.

კლასიკური სალათები შეგიძლიათ ახალი ვერსიით მოამზადოთ ან ორიგინალური ინგრედიენტები დაუმატოთ...განაგრძეთ კითხვა