სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის საგანგებო გაფრთხილება ქათმის ხორცის მოხმარების შესახებ

ქათამი

„უნდა გაირეცხოს თუ არა ქათამი გამოყენებამდე?!“ -  ამ თემაზე სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი ირაკლი არაბული საუბრობს.

„საერთაშორისო ორგანიზაციები მათ შორის ამერიკული და ევროპული არ უწევენ რეკომენდაციას ქათმის გამოყენებამდე გარეცხვას.

მათი რეკომენდაციით ქათამს არ სჭირდება გარეცხვა, რადგან მისი წარმოების დროს ირეცხება ეს პროდუქტი და სცილდება ყველა ის პათოგენური მიკროორგანიზმები, რასაც ადამიანის ორგანიზმის დაზიანება გამოიწვიოს“