ერთადერთი ხრიკი, რომელიც გჭირდებათ მწიფე საზამთროს ასარჩევად

საზამთრო

ზაფხულში არაფერია უფრო გამაგრილებელი, ვიდრე საზამთრო, რომელიც შეიცავს 92% წყალს. თუმცა, წვნიანი ხილი რომ მიირთვათ, უნდა იცოდეთ როგორ აირჩიოთ სწორად. 

ექსპერტმა თქვა, რომ ტკბილი და წვნიანი საზამთროს ასარჩევად საჭიროა მისი ქვედა მხარეზე ლაქის გამოკვლევა. ძირის ფერის მიხედვით არის საუკეთესო იმის დადგენა, მწიფეა თუ არა საზამთრო.

„საუკეთესო, ყველაზე მწიფე საზამთროს ასარჩევად, მოძებნეთ მისი ძირი, რომელიც ოდნავ ყვითელია, თითქმის კრემისებრი შეფერილობის. თუ დაბლა საზამთროს ასეთი ფერი დაკრავს, ის მშვენიერია საჭმელად.მეორეს მხრივ, თუ საზამთრო არის ღია მწვანე ან თეთრი ლაქა აქვს ძირზე, ეს ნიშნავს, რომ ის ჯერ არ არის მომწიფებული“, - ნათქვამია მასალაში.

ნაყოფის სიმწიფის დადგენა ხმითაც შეგიძლიათ. თქვენ უნდა აიღოთ საზამთრო და  დააკაკუნოთ მასზე. თუ ხმა ღრმა და ცარიელია, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ იყიდოთ საზამთრო, თუ არადა მოძებნეთ სხვა.