1746822051
ბრინჯი - ყავისფერი თუ თეთრი რომელია უფრო ჯანსაღი

ყავისფერი ბრინჯი მეტ საკვებ ნივრიერებას შეიცავს, ვიდრე თეთრი ბრინჯი, რადგანმთლიანი მარცვლეული ბოჭკოს მაღალი შემცველობით გამოირჩევა.
რა განსხვავებაა ყავისფერ ბრინჯსა და თეთრ ბრინჯს შორის?
ყავისფერი ბრინჯი მთლიანი მარცვლეულია, რაც ნიშნავს, რომ ის ნაკლებად დამუშავებულია და შეიცავს მეტ საკვებ ნივთიერებას.
ყავისფერი ბრინჯი მეტ მაგნიუმს, კალიუმს და მანგანუმს შეიცავს. ეს ნუტრიენტები მხარს უჭერენ საერთო ჯანმრთელობას და გულის ჯანმრთელობას არტერიული წნევის(კალიუმი) რეგულირებით, ენერგეტიკული ბალანსის და გულის რიტმის რეგულარულობის (მაგნიუმი) ხელშეწყობით და ანტიოქსიდანტურ დაცვაში (მანგანუმი) მონაწილეობით.
ყავისფერი ბრინჯი ასევე შეიცავს მეტ B1, B3, B6 ვიტამინს, ფოსფორს და ბოჭკოს.
ბოჭკო მნიშვნელოვანია, რადგან ის ხელს უწყობს წონისა და ქოლესტერინის მართვას. კვლევების მიხედვით, ყავისფერი ბრინჯის ყოველი 50 გრამი ამცირებს ტიპი 2 დიაბეტის რისკს... ვრცლად