ორი სახის პური, რომელიც დიეტის დროს არ უნდა მიიღოთ

პური

პური არის ძირითადი საკვები, რადგან ის ავსებს თითქმის ნებისმიერ კერძს და გემრიელია. სამწუხაროდ, ეს ყოველთვის არ არის საუკეთესო საკვები თქვენი ჯანმრთელობისთვის, განსაკუთრებით თუ ცდილობთ დაკლებას.

რა თქმა უნდა, ეს არ ნიშნავს, რომ საერთოდ უნდა შეწყვიტოთ პურის ჭამა – სინამდვილეში, არსებობს უამრავი ჯანსაღი არჩევანი. თუმცა, არსებობს ორი ვარიანტი, რომელთა მიმართ განსაკუთრებით ფრთხილად უნდა იყოთ.

1. თეთრი პური

გასაკვირი არ არის, მაგრამ თეთრი პური თქვენი ჯანმრთელობისთვის ყველაზე ცუდი ვარიანტია. ის სავსეა ბევრი რაფინირებული ნახშირწყლებით, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს ანთება და წონის მატება.

თეთრმა პურმა ასევე შეიძლება უარყოფითად იმოქმედოს საჭმლის მონელებაზე. მას შეუძლია დააზიანოს ნაწლავები ანთების გამოწვევით და მავნე ბაქტერიების გამოკვებით, რაც იწვევს ნაწლავის დისბიოზს, წონის მატების ერთ-ერთ მიზეზს. გარდა ამისა, თეთრ პურში შაქრის შემცველობა კიდევ ერთი მთავარი საკითხია. 

ამიტომ, უმჯობესია დიეტაში თეთრი პური ჩაანაცვლოთ მთლიანი მარცვლეულისგან დამზადებული ცომეულით.

2. ტკბილი პური, როგორიცაა დარიჩინის ქიშმიშის მაფინები

საიდუმლო არ არის, რომ შაქარი მავნებელია თქვენთვის, ამიტომ გასაკვირი არ არის, რომ ტკბილმა პურმა, როგორიცაა დარიჩინის ქიშმიშის მაფინები, შეიძლება სერიოზულად იმოქმედოს თქვენს ჯანმრთელობაზე. 

რაფინირებული შაქარი მავნეა მრავალი მიზეზის გამო, მათ შორის იმ ფაქტის გამო, რომ ის არის „ძლიერი ანთებითი და საკვების წყარო ცუდი ნაწლავის ბაქტერიებისთვის“.