ჭურჭელი, რომელიც მიკროტალღურ ღუმელში არ უნდა გამოიყენოთ

როგორ მოაშოროთ ნადები, თევზის სუნი და გაასუფთავოთ მიკროტალღური ღუმელი

სპეციალისტების გაფრთხილებით, მიკროტალღურ ღუმელში ზოგიერთი ტიპის ჭურჭელი სერიოზული რისკის მატარებელია - როგორც ჯანმრთელობისთვის, ასევე თავად მოწყობილობისთვის.

ალუმინისა და სხვა მეტალის ჭურჭელი – მეტალი არ ატარებს მიკროტალღებს და მათ უკან ასხივებს. ეს იწვევს ნაპერწკლებს, გადახურებას და შეიძლება აპარატის დაზიანებამდეც მიიყვანოს.

ფოლგა და მეტალის წვრილი დეტალები – თუნდაც მცირე მეტალის ელემენტმა (დამჭერი, დეკორი, რგოლი) შეიძლება გამოიწვიოს ნაპერწკლები და ხანძრის საფრთხე.

არამარკირებული პლასტმასი – პლასტმასი, რომელსაც არ აქვს ნიშანი “microwave safe”, გათბობისას გამოყოფს მავნე ნივთიერებებს, დნება და შეიძლება საკვებიც დააზიანოს.

ერთჯერადი პლასტმასის კონტეინერები – უმეტესობა მაღალი ტემპერატურისთვის არ არის გათვლილი; დნება და დეფორმაცია განსაკუთრებით ხშირია.

კრისტალი და დეკორატიული მინები – ასეთი ჭურჭელი ხშირად შეიცავს რკინის მიკრონაწილაკებს, რომლებიც მიკროტალღაში ზიანდება და იძლევა ნაპერწკალს.

თიხის და კერამიკის ზოგიერთი ჭურჭელი – თუ ზედაპირი სარისკოდ ფოროვანია ან საღებავი შეიცავს ლითონის ნაწილაკებს, მას შეუძლია გადახურდეს და გასკდეს.

დახურული კონტეინერები – ჰერმეტულად დახურული ჭურჭელი შიგნით აორთქლებულ ჰაერს აკავებს, რაც „აფეთქებას“ იწვევს.

უსაფრთხო ჭურჭელი მიკროტალღური ღუმლისთვის:

მინის ჭურჭელი

თბოსამედეგი, გამჭვირვალე მინები (Pyrex, Borosilicate Glass) საუკეთესო ვარიანტია.

არ შეიცავს მეტალს, არ რეაგირებს ტალღებზე.

კერამიკა და ფაიფური

ხარისხიანი, გლუვი ზედაპირით.

მინანქარიც უსაფრთხოა, თუ არ აქვს ოქროს/ვერცხლის დეკორი.

არ უნდა იყოს გლინურად ფოროვანი, რადგან შეიძლება გადახურდეს.

„Microwave Safe“ ნიშნიანი პლასტმასი

სპეციალურად დამზადებულია მაღალი ტემპერატურისთვის.

სასურველია BPA-free მონიშვნაც ჰქონდეს, მაგრამ ცხელი ცხიმიანი საკვები ასეთ კონტეინერებს მაინც უფრო სწრაფად აზიანებს.