ომში, სოხუმის დედათა მონასტერთან დატრიალებული სასწაული, რომელსაც ემოციების გარეშე ვერ წაიკითხავთ
1727429209
თუ სიმინდის მხოლოდ მარილიან წყალში მომზადებას მიჩვეული ხართ, ეს ჩვეულებრივი ამბავია, მაგრამ არსებობს ორი ინგრედიენტი, რომელიც მას უფრო გემრიელს ხდის:
საუბარია შაქარსა და ლიმონის წვენზე, რომელსაც შეუძლია სიმინდის გემოს დაბალანსება.
სიმინდი თავისთავად საკმაოდ ტკბილია, განსაკუთრებით თუ სწორ ჯიშს აირჩევთ. თუმცა, მომზადების დროს, მისი ბუნებრივი შაქრის ნაწილი წყალში რჩება. და ერთი ან ორი კოვზი შაქრის დამატებით, თქვენ ამ დანაკარგს ანაზღაურებთ. ეს მსგავსია იმისა, თუ როგორ ხდის მარილი შოკოლადს ან პომიდორს კიდევ უფრო გემრიელს - შაქარი აძლიერებს და ავლენს სიმინდის ბუნებრივ არომატებს.
წყალი ცეცხლზე დადგით და ადუღებამდე დაამატეთ ცოტა შაქარი (და, რა თქმა უნდა, მარილი) ისე, რომ თანაბრად გაიხსნას. შემდეგ ფრთხილად ჩაყარეთ კომბოსტოს თავები მდუღარე წყალში. წყალში დამატებული შაქარი თანაბრად გადანაწილდება მარცვლებზე.
ლიმონის წვენი მოულოდნელ ინგრედიენტად მოგეჩვენებათ, მაგრამ ის ასევე მნიშვნელოვან როლს ასრულებს. ეს კომპონენტი სიმინდს ოდნავ მჟავიანობას მატებს, რაც გემოს აბალანსებს და უფრო რთულს ხდის. ამავდროულად, ციტრუსის ნოტებს ნამდვილად ვერ იგრძნობთ - საერთო გემო უბრალოდ ბევრად უფრო სასიამოვნო გახდება.
სხვათა შორის, ლიმონში არსებული მჟავა ასევე ხელს უწყობს მარცვლების ტექსტურის შენარჩუნებას: ისინი წვნიანი რჩება, ლამაზი ოქროსფერი.
ამიტომ, ამ ორი მარტივი დანამატით მომზადებული სიმინდი არა მხოლოდ უფრო გემრიელი იქნება, არამედ გარეგნულად უფრო მიმზიდველიც იქნება.