დაზიანებულია ელექტროენერგიის გადამცემი ანძა! მდინარე კალატოპიდან გადმოვიდა - რაჭაში სტიქიას ებრძვიან
1754078092
თითქმის ყველას უყვარს ზაფხულის მთავარი ხილი - საზამთრო. სხვადასხვა ქვეყნებში საზამთროს მოხმარების ტრადიცია სრულიად განსხვავებულია - ხალხი საზამთროს მარილთან, პროშუტოსთან და სხვა პროდუქტებთან ერთად მიირთმევს.
როგორ მიირთმევენ საზამთროს სხვადასხვა ქვეყანაში - ვარიაციები
საზამთროს მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში სხვადასხვაგვარად მიირთმევენ, რაც ხშირად ადგილობრივი კულინარიული ტრადიციებისა და პრეფერენციების ასახვას იწვევს. ბევრ ქვეყანაში მას გამაგრილებელ დესერტად მიირთმევენ, ზოგიერთ ქვეყანაში კი მას მარილიან კერძებს ან ქუჩის საკვებს უმატებენ.
მაგალითად, ახლო აღმოსავლეთში საზამთროს მარილთან ერთად მიირთმევენ ან მარილიან ყველთან ერთად ურევენ. ამბობენ, რომ ეს სიტკბოს აძლიერებს. იაპონიაშიც იმავეს აკეთებენ და ქვეყნის ზოგიერთ ნაწილში დიასახლისები საზამთროს ქერქსაც კი წვავენ, როგორც ჩვენ ყაბაყს ვაკეთებთ და მიირთმევენ.
ჩინეთში საზამთრო პოპულარულ ზაფხულის საჭმელად აღიქმება. აშშ-შიც იგივეა, მაგრამ ზოგჯერ ზღვის მარილის მოყრა შეუძლიათ. რუმინეთსა და უნგრეთში ზოგჯერ საზამთროს პურთან ერთად მიირთმევენ, მაგრამ უფრო ხშირად - ჯერ კიდევ ახალს. ინდოეთში , მარილის გარდა, საზამთროს შეიძლება ჩაატ მასალა - სანელებლების ნარევი მოაყაროთ არომატიზატორისთვის. კვიპროსში საზამთროს ნაჭერს ყოველთვის ჰალუმის ყველთან ერთად მიირთმევენ.
რატომ მიირთმევენ ადამიანები საზამთროს პურთან ერთად?
უნგრეთისა და რუმინეთის ტრადიციებს დავუბრუნდეთ და ავხსნით, თუ რატომ მიირთმევენ ადამიანები საზამთროს პურთან ერთად. ფაქტია, რომ ასეთი კომბინაცია საჭმლის მონელებაზე დადებითად მოქმედებს. საზამთრო შეიცავს უამრავ წყალს და შაქარს და იმისათვის, რომ ზედმეტი არ მიირთვათ, საზამთროს ნაჭერს პურზე ათავსებენ - ამ გზით დანაყრების შეგრძნება უფრო სწრაფად მოდის. აღსანიშნავია, რომ ზოგიერთი ქვეყნის მაცხოვრებლებისთვის ეს უბრალოდ გასტრონომიული ტრადიციაა, ამიტომ თუ გსურთ საზამთროს პურთან ერთად დაგემოვნება, პირველ რიგში, თქვენს სხეულს მოუსმინეთ.