ავოკადოს კანის სასარგებლო თვისებები და მომზადების წესები

ავოკადო

ავოკადოს კანს აქვს მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერებები, ბიოაქტიური ნაერთები და საკვები კომპონენტები, რომლებსაც შეუძლიათ ჯანმრთელობის მრავალი სარგებელი. არსებობს მისი მომზადების გზები, რომლის წყალობითაც კანი შეიძლება შეჭამოს. 

რა საკვები ნივთიერებებია ავოკადოს კანში?

ავოკადოს ქერქის ძირითადი საკვები ნივთიერებებია ნახშირწყლები, ცილები და ბოჭკოვანი. ვიტამინები და მინერალები:

ვიტამინი E;

ვიტამინი C;

კალიუმი;

მაგნიუმი.

ასევე, ავოკადოს კანი მდიდარია ბიოაქტიური კომპონენტებით, რომლებსაც შეუძლიათ დადებითად იმოქმედონ თქვენს ჯანმრთელობაზე. მათ შორისაა ნაერთები, როგორიცაა ფლავონოიდები, ფენოლის მჟავები და ტანინები.

როგორ გამოვიყენოთ ავოკადოს კანი?

ავოკადოს კანის ჩაი: გარეცხეთ ავოკადოს კანი, შემდეგ მოხარშეთ წყალში დაახლოებით ხუთი წუთის განმავლობაში, სანამ წყალი არ გახდება ღია ოქროსფერი. სცადეთ დაამატოთ თაფლი ან ჯანჯაფილი ამ სასმელს გემოვნებისთვის.

ავოკადოს კანის ფხვნილი: გარეცხეთ კანი, შემდეგ მიკროტალღური ღუმელში მოათავსეთ 10 წუთის განმავლობაში ან გამოაცხვეთ 120 გრადუს ცელსიუსზე 40 წუთის განმავლობაში, სანამ მთლიანად არ გაშრება.

როგორ გამოვიყენოთ ფხვნილი?

ფხვნილი შეგიძლიათ დაუმატოთ იოგურტს ან რომელიმე სოუსს.

გარდა ამისა, ექსპერტები გვირჩევენ ავოკადოს ფხვნილის სალათებში დამატებას.