სიახლე მგზავრებისთვის, რომელიც ხვალიდან ამოქმედდება
1758915992
კულინარიული თვალსაზრისით, თუჯის ტაფები კარგად ინარჩუნებს სითბოს და თანაბრად ანაწილებს მას, რაც ნიშნავს ერთგვაროვან კონსისტენციას და ტემპერატურას - იქნება ეს ქათმის შეწვა თუ ბლინების გამოცხობა. თუმცა, თუჯს თავისი წესები აქვს.
გამოყენებამდე ის აუცილებლად უნდა შეაზავოთ, ყოველთვის კარგად გააცხელოთ ზეთით და არასდროს მოათავსოთ ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში. კიდევ ერთი წესი: არასდროს დაუშვათ, რომ რომელიმე ინგრედიენტი მოხვდეს თუჯის ტაფაში.
რომელი საკვების შეწვა არ შეიძლება თუჯის ტაფაში?
არსებობს მრავალი საკვები, რომლის მომზადებაც შეიძლება (და უნდა) თუჯის ტაფაში, მაგრამ ერთი საკვების მომზადებისგან უმჯობესია თავი შეიკავოთ: ეს არის თევზი.
პირველ რიგში, თევზის მომზადება თუჯის ზიანს აყენებს, განსაკუთრებით თუ ის სათანადოდ არ არის შეზავებული. თევზის ცილები შეიძლება ქიმიური რეაქციის გამო ზედაპირზე მიეკროს, რაც აზიანებს თუჯის დამცავ საფარს და გავლენას ახდენს შემდგომ კერძებზე.
საკვებისა და თავად ტაფის გაფუჭების გარდა, არსებობს კიდევ ერთი პრობლემა: სუნი, რომელიც შეიძლება რამდენიმე რეცხვის შემდეგაც კი შენარჩუნდეს.
თევზის ქურაზე მომზადებისას უმჯობესია აირჩიოთ გლუვი ზედაპირის მქონე ჭურჭელი, მაგალითად, არაწებოვანი ან უჟანგავი ფოლადის.