„ღამით მოსალოდნელია -4° ტემპერატურა...“ - მომდევნო დღეების ამინდის პროგნოზი
1762198782
მკვლევრები გვაფრთხილებენ, რომ ყოველდღიური ჩვევა – დარჩენილი ყავის ნალექისა და სითხის ნიჟარაში ან ნაგავს ჩასხმა – გარემოსთვის და წყლის სისტემის მილებისთვის საფრთხეს ქმნის.
ყავის ნალექი და სითხე შეიცავს ქიმიკატებს, მათ შორის კოფეინს, რომლებიც ბუნებაში რთულად იხსნება.
დარჩენილი ყავის სითხე მცენარეებს მოასხით, როგორც ბუნებრივი სასუქი.
ნალექი გადააგდეთ საკვების ნაგვის სპეციალურ კონტეინერში.
მოამზადეთ პატარა რაოდენობით ყავა, რომ ნარჩენი ნაკლები დარჩეს.
სპეციალისტები განმარტავენ, რომ ერთი ფინჯანი ყავის ნარჩენი შეიცავს საკმარის რაოდენობაში ქიმიკატს, რათა გამოიწვიოს ეკოსისტემაზე ზიანი.
მსოფლიოს მასშტაბით ყოველდღიურად დაახლოებით 2 მილიარდი ფინჯანი ყავის ნარჩენი ნაგავსა და კანალიზაციაში ხვდება.
რატომ მნიშვნელოვანია ახლა:
გლობალური წყლის რესურსების დაცვა ერთ-ერთი მთავარი გამოწვევაა თანამედროვე მსოფლიოში.
ყავის ნალექისა და სითხის ნიჟარაში ჩასხმა მცირე დეტალი მგონია, მაგრამ ყოველდღიური პრაქტიკის კოლექტიური შედეგი დიდია. ეს ეხება არა მხოლოდ კერძო სახლების მილსადენებს, არამედ მუნიციპალურ კანალიზაციასაც