რა არ უნდა შეწვათ თუჯის ტაფაზე - 4 „სახიფათო“ საკვები

ტაფა

თუჯი გამძლე მასალაა და სათანადო მოვლის შემთხვევაში, ფორმას დიდხანს შეინარჩუნებს, თუმცა არსებობს რამდენიმე საკვები, რომელიც თუჯის ტაფის ზედაპირს აზიანებს.

კერძოდ, კულინარიული განათლების ინსტიტუტის მთავარმა შეფ-მზარეულმა ერიკ როუზმა გააზიარა რჩევები თუჯის ჭურჭლისა და მისთვის ზიანის მომტანი პროდუქტების გამოყენების შესახებ.

პომიდორი

„მაღალი მჟავიანობის მქონე საკვები, როგორიცაა პომიდორი და პომიდვრის ბაზაზე დამზადებული კერძები, შეიძლება პრობლემური იყოს“.

ძმარი

პომიდვრის მსგავსად, ძმარს შეუძლია თუჯის ტაფის კოროზია. ამიტომ, როუზი გვირჩევს, ძმარზე დამზადებული პროდუქტები თუჯის ტაფაში დიდი ხნის განმავლობაში არ დავტოვოთ. 

ციტრუსი

ზოგიერთი რეცეპტისთვის ლიმონის ან ლაიმის წვენის მნიშვნელოვანი რაოდენობაა საჭირო. დიახ, ამ წვენის რამდენიმე წვეთი ალბათ არ დააზიანებს თქვენს თუჯის ტაფას, მაგრამ დიდხანს არ ადუღოთ.

ღვინოზე დაფუძნებული სოუსები

ექსპერტების აზრით, თუჯის ქვაბში ან ტაფაში მჟავე ღვინის დიდხანს ადუღებამ ან დუღილმა შეიძლება გამოიწვიოს მისი დაშლა. ამ შემთხვევაში, თქვენ გექნებათ ქვაბი, რომელსაც საჭმელი მიეკრობა.

კვერცხის თუჯში მოხარშვა შეიძლება?

მიუხედავად იმისა, რომ კვერცხი ტაფას არ დააზიანებს, მისი შეწვა შეიძლება რთული იყოს ისე, რომ ტაფაზე ერთი ლაქაც არ დარჩეს. თუჯი ცნობილია თავისი არაწებოვანი თვისებებით, მაგრამ მაინც კარგია ათქვეფილი კვერცხისთვის.