ექიმი ასახელებს ქათმის ხორცის ნაწილს, რომელიც ქოლესტერინს აგროვებს და მისი ხშირად მირთმევა ინსულტს იწვევს

ქათმის ხორცი

ქოლესტერინი თითქმის ყველა ცხოველურ ცხიმშია. რაც უფრო ცხიმიანია ხორცი, მით მეტს შეიცავს ის ამ ნივთიერებას. ეს, თავის მხრივ, გაზრდის სისხლძარღვებში ათეროსკლეროზული ცვლილებების განვითარების რისკს.

ექიმი ირმა უკლება, „ტიკტოკზე“ დიდი პოპულარობით სარგებლობს, მის რჩევებს, ძალიან დიდი გამოხმაურება აქვს.

„ქათმის ხორცის კანი არის ყველაზე მავნე ნაწილი. მასში გროვდება ანტიბიოტიკი. ასევე ქათმის კანში გროვდება ჰორმონები, რომლების ზრდას უშლის ხელს, გარდა ამისა, ყველაზე მეტი ცხიმი მასშია, რომელიც ილექება და საბოლოო ჯამში, ქოლესტერინის მაღალ დონემდე მიგვიყვანს. გირჩევთ გააცალოთ კანი და ისე მიირთვათ ქათმის ხორცი“,- ამბობს ექიმი.

 

@irmaukleba #საფრთხე #ქოლესტერინი ♬ оригинальный звук - doctor Irma